Basis, Franse patisserie, Klein gebak, Recepten

Slagroomsoesjes

Ingrediënten

100 ml melk

100 ml water   

100 gram boter

¼ tl zout

100 gram bloem

4 eieren

500 ml slagroom

60 gram suiker

zakje slagroomversteviger

 

Bereidingstijd

Ongeveer 20 minuten + 20 minuten oventijd + 20 minuten vullen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Bereidingswijze

Verwarm de melk, water en boter in een pannetje langzaam aan de kook. De boter moet gesmolten zijn voordat het kookt. 

 

Zeef de bloem en zout erboven en meng met een spatel door het vloeibare mengsel in het pannetje. Meng goed door elkaar tot een bal vormt en blijf even een paar minuten roeren zodat de bloem kan garen. Je hoort dan zachtjes wat sissen. Dit moet echt even een paar minuten omdat de soesjes anders straks niet goed omhoog komen in de oven. 

Haal de pan van het vuur en laat even iets afkoelen (anders krijg je straks roerei stukjes als je de eieren erdoor wilt mengen). 

Meng nu de eieren 1 voor 1 door het deeg met een spatel. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen (kan even duren en goed voor je spierballen). Eerst ziet het eruit als onderstaande foto maar als het goed is verandert het deeg in een dik beslag dat spuitbaar is. 

Vul een spuitzak met het beslag en spuit kleine toefjes op een bakplaat met bakpapier. Of schep met een lepel kleine balletjes op de bakplaat. Maak de uitstekende puntjes voorzichtig plat met een natte vinger zodat die niet aanbranden. 

Bak de soesjes in een voorverwarmde oven van 210 graden gedurende 20-25 minuten. 

Laat goed helemaal afkoelen. 

Maak ondertussen de slagroom klaar: mix hiervoor de slagroom, suiker en versteviger tot stijf. 

Vul een spuitzak met de slagroom. 

Maak in de onderkant van de soesjes met een mesje kleine sneetjes/openingen. Steek de spuitzak nu voorzichtig in het soesje en vul zo elk soesje met slagroom. Het is lastig zien of je hem helemaal volgevuld hebt, maar in principe is ie vol als je spuitzak door tegendruk eruit komt. 

Eventueel kun je de soesjes nog decoreren (op de receptfoto zijn soesjes voor een babyshower te zien). 

 

Bewaren

In de koelkast gedurende een paar dagen. Het kan in de vriezer, maar de slagroom wordt er wel iets klonteriger van. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *