Cake, Makkelijk, Recepten

Sinaasappel Yoghurtcake

Wat heb je nodig:

Cake

200 gram bloem

1,5 tl bakpoeder

snuf zout

175 gram suiker

3 eieren

175 gram yoghurt (liefst volle)

100 gram roomboter, gesmolten

rasp van 1 sinaasappel

 

Glazuur

100 gram poedersuiker

2-3 el sinaasappelsap

evt rasp ter decoratie

 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Bereidingstijd

ong 10 minuten + een uur oventijd

 

Bereidingswijze

Vet het cakeblik goed in. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven onder warmte).

Klop de suiker en de eieren in een kom een paar minuten tot luchtig. Doe hier de sinaasappelrasp, yoghurt en gesmolten boter bij (laatste moet afgekoeld zijn!) en mix kort door. 

Doe nu de bloem, bakpoeder en het zout erbij en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. 

Giet het cakemengsel in het cakeblik en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer een uur. De baktijd verschilt erg per oven, je kunt met een sateprikker testen of de cake gaar is: komt die er schoon en droog uit dan is de cake goed. 

Laat afkoelen en stort op een plank oid. 

Maak nu het glazuur. Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap (dit sap heb je misschien nog over van de rasp die je nodig had voor de cake). Probeer eerst 2 eetlepels, als het glazuur dan nog te hard is voeg je er nog een eetlepel sap bij. Giet uit over de cake en laat uitharden. Rasp eventueel nog wat sinaasappelrasp over de cake ter decoratie. 

Bewaren: ongeveer 5 dagen in een afgesloten blik of trommel of gewikkeld in aluminiumfolie. Invriezen kan ook, dan blijft de cake een paar maanden goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *