Over mij

Superleuk dat je de tijd neemt om deze site te bezoeken! Lekkere dingen bakken is ten slotte het allerleukst om te doen, dus waarom zou je niet op zoek gaan naar de heerlijkste recepten? Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt.

Vroeger vond ik als klein kind het al leuk om mijn moeder te helpen met het bakken van lekkere dingen (en daarna natuurlijk vingers aflikken!). Maar sinds 2009 is bakken echt mijn grootste hobby geworden.

In de keuken staan om te bakken (en ook koken) is wat ik het allerliefst doe. Ik vind het leuk om recepten op te zoeken, te experimenteren met hoeveelheden en technieken, en de succesvolle recepten op te slaan voor later. Daarom zullen vrijwel alle recepten mijn eigen recepten zijn, hoewel ze vaak wel geïnspireerd zijn op meerdere andere recepten (heb ik mij helemaal door 1 recept laten inspireren, dan zal er altijd een bronvermelding bij staan), het wiel hoeft immers niet altijd opnieuw worden uitgevonden. Het scheikundige proces als verschillende mengsels bij elkaar komen vind ik super interessant: kijken wat er gebeurt en dan bedenken hoe dat komt. Daarom zul je ook handige weetjes voorbij zien komen op deze site die aspecten van het bakproces uitleggen. Bakken is voor mij naast leuk en interessant ook ontspannend. Als ik soepel brooddeeg sta te kneden, kan ik daar echt rustig van worden.

Mijn doel is om een overzichtelijke site te maken vol met duidelijke recepten (makkelijk en moeilijk) die ik met jullie kan delen zodat jij ze ook kunt maken. Genietende mensen die heerlijke baksels proeven maakt mij namelijk superblij!