Ingrediënten
60 g gesmolten boter
40 ml zonnebloemolie
150 g witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
150 ml halfvolle yoghurt
3 eieren
100 g bloem
100 g speltbloem
1,5 tl bakpoeder
snuf zout
snuf kaneel
2 appeltjes (elstar, goudreinet, jonagold)
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
10 min + 30 min oventijd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de boter en olie in een mengkom. Voeg de suikers en eieren erbij en mix 5 min door elkaar. Doe de yoghurt erbij en meng kort door elkaar.
Doe de droge ingrediënten in een aparte kom en meng door elkaar.
Doe de droge ingrediënten bij de natte en mix nog even kort door.
Snijd de appeltjes in stukjes, meng door een klein beetje bloem met kaneel (zodat de appelstukjes niet naar de bodem zakken), en meng door het cakebeslag.
Doe het cakebeslag in een goed ingevet cakeblik en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 min. Prik na 30 min met een houten prikkertje in de cake om te zien of die gaar is. Als de prikker er nog nat uitkomt, moet de cake nog een paar minuten. Als de prikker er droog uitkomt is de cake goed.
Laat de cake goed afkoelen, stort op een plank, laat verder afkoelen en snijd in plakken.
Enjoy!
Bewaren
In de koelkast een paar dagen. In de vriezer een paar maanden.