Brood, Cake, Feestdagen, Klein gebak, Koek, Recepten

Scones

Lekker bij de paasbrunch!

Dit recept is goed voor 10-15 scones (voor 3 a 4 personen als ontbijt of brunch).

 

Ingrediënten

350 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
1 tl bakpoeder
85 gram boter
3 el witte basterdsuiker
175 ml melk
1 tl vanille aroma
1 ei

 

Bereidingstijd

Klein half uur

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Hoe maak je deze scones

Doe de droge ingrediënten bij elkaar (meel, zout, bakpoeder en suiker) en meng door elkaar. Maak de melk even 30 seconden in de magnetron lauwwarm. Maak een kuiltje van de droge ingrediënten en giet de melk in het midden. Doe de boter in kleine blokjes en doe ook in het midden, net als de vanille. Meng nu rustig met koude handen tot een mooie deegbal.
Rol de bal uit tot een plak van ongeveer 2 a 3 cm (best hoog). Steek er met een steker (of een glas kan ook) rondjes uit ter grootte van ongeveer 4 cm. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met opgeklopt eitje.

Bak de scones ongeveer 10 min. op 200 graden celsius, boven onder warmte (of 220 graden hetelucht). Het kan zijn dat ze hierna nog 5 minuutjes langer moeten, kijk hiervoor even of de onderkant niet te plakkerig is en prik met een sateprikkertje erin (het stokje moet er droog uitkomen).

Serveer met een goede jam, roomboter, slagroom of clotted cream (in de winkel te koop of zelf te maken door mascarpone en creme fraiche 1 op 1 te mengen).

Bewaren

ongeveer 1 a 2 dagen afgedekt, lekkerst om ze dan nog even op te warmen 5 minuutjes in de oven.

Tip: ik maakte de helft van de scones met rozijntjes. Wil je dat ook? Doe dan twee handen rozijntjes in een kom met lauw water (wellen) als je het deeg aan het maken bent. Laat ze na 5 minuten uitlekken en dep goed droog. Doe de rozijntjes door de helft van het deeg (net zoveel als jij lekker vindt) en meng goed door elkaar. De rest gaat precies volgens recept.

Genietze! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *