Moeilijk, Recepten, Taart

Hondentaart

De titel lijkt misschien een beetje vreemd: een hondentaart, kan je die wel eten? Ja, het is een superlekkere taart voor mensen in de vorm van een hond!

Vorig jaar heb ik deze taart gemaakt voor de verjaardag van ons hondje Bruno, hij werd 1. Drie dagen later was mijn man jarig en daarom besloot ik een fondant taart te maken met Bruno’s koppie erop. Maar Lianne zou Lianne niet zijn als het nog uitdagender moest: de binnenkant is namelijk een… jawel: regenboogtaart! Met als smaak: chipolata! Voor de mensen met een shih tzu hondje, liefhebbers van veel kleurstof en uitdagende taartenbakkers: goed opletten! Voor de rest: veel leesplezier! 😉

 

Wat heb je nodig voor deze bijzondere taart

4 eieren
120 gram suiker
zakje vanillesuiker
90 gram bloem
30 gram maizena
blauwe, rode en gele kleurstof
2 x monapudding (ik koos chipolata, omdat mijn man dat zo lekker vindt, maar vind zelf bijvoorbeeld citroen erg lekker! je kunt in principe elke smaak van mona wel kiezen, als je maar wel let op de textuur van de pudding; het moet niet te gelatine achtig zijn, anders is het niet smeerbaar!)
witte en zwarte fondant
bruine of roze kleurstift

 

 

Bereidingstijd

2,5 a 3 uur

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

 

Hoe maak je deze taart

  1. Mix de eieren met de suiker 10 minuten luchtig. spatel voorzichtig de bloem en maizena erdoor.

  2. Verdeel het biscuitmengsel over 6 kommetjes. Doe in een kommetje een paar druppels blauwe kleurstof, in een kommetje rood, in een kommetje geel, in een kommetje rood met geel (oranje), in een kommetje rood met blauw (paars) en in een kommetje geel met blauw (groen). 

  3. Bak de 6 verschillende mengsels in een kleine springvorm één voor één 10 minuten op 175 graden. Laat goed afkoelen.                                                                       

  4. Bouw de taart nu op: laag biscuit, laag pudding, laag biscuit, laag pudding, etc. Eindig met een laag pudding en smeer ook aan de zijkanten/de buitenkant.

  5. Rol nu de witte fondant dun en groot uit. (niet te dun, want dan gaat het scheuren, niet te dik want dat is niet lekker) Bekleed de taart met fondant.

  6. Nu de shih tzu: maak rolletjes van fondant en plak op de taart (zie de foto hoe je het kan doen). Maak af naar hoe jouw hond eruit ziet!

Suc6 en eet smakelijk!

Bewaartip

ongeveer 3 dagen in de koelkast. Let er wel even op dat je hem afdekt en dat het niet te vochtig is in de koelkast! Mijn fondant ging namelijk een beetje ‘smelten’.

Ik zou zelf de volgende keer kiezen voor iets meer biscuit, omdat de lagen nu wel heel dun waren. (Dus het dubbele van het recept zoals er nu staat.) Maar dan wordt de taart wel een stuk hoger!

Laat je weten als je hem gaat maken? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *