Dessert, Klein gebak, Makkelijk, Recepten

Aardbeien vlaaitjes

Met dit mooie weer vind ik fruit echt een heerlijk tussendoortje, helemaal als het op een lekker taartje zit en makkelijk te maken is! Chieljon en ik hebben deze mini vlaaitjes lekker opgesmikkeld op het strandje vlakbij ons huis. Genieten!

*Ik heb helaas geen foto van de binnenkant met de room, toen waren de vlaaitjes al op!

 

Ingredienten

Deeg

125 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram suiker

75 gram (room)boter

Snuf zout

Kwart ei

Banketbakkersroom

125 ml melk

Zakje vanillesuiker (of een vanillestokje, maar dan moet je 7 gram meer suiker toevoegen)

30 gram suiker

1 eidooier

½ el bloem

(of als je het helemaal makkelijk wilt maken koop je de room gewoon bijna kant en klaar)

Topping

Hand aarbeien

 

Bereidingstijd

Half uur + 20 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.

  2. Verpak in plastic folie en laat even opstijven in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de banketbakkersroom (volgens verpakking of):

  4. Doe de melk met de helft van de suiker en vanille(suiker) in een steelpannetje en breng tot net aan de kook.

  5. Doe de rest van de suiker met de eidooier en bloem in een apart kommetje en meng even goed door elkaar met een garde of vork.

  6. Giet nu een klein beetje van het melkmengsel bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Giet nu alles weer terug in het pannetje en roer nog even goed door op het vuur, het moet nog even rustig pruttelen zodat de bloem kan garen.

  7. Giet de room op een platte schaal of bord en doe er plastic folie overheen (dit gaat velvorming tegen) en laat afkoelen.

  8. Vet nu 2 vlaaivormpjes in of andere leuke vormpjes die je hebt.

  9. Pak het deeg uit de koelkast, rol het uit en bekleed de vormpjes ermee.

  10. Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over de bodems. Het geeft niet als de room nog wat warm is want het gaat toch de oven in, maar als de ergste hitte er maar vanaf is anders wordt de bodem gauw slof.

  11. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten op 170 graden (of 150 graden hetelucht) in de oven.

  12. Was ondertussen de aardbeien en snijd in stukken.

  13. Laat de taartjes afkoelen en verdeel het fruit erover.

 

Tip: je kunt in principe elk fruit gebruiken in deze vlaaitjes, dus varieer gerust!

Het is trouwens ook mogelijk om de banketbakkersroom niet mee te bakken in de oven. Bak dan alleen de bodem in de oven (waarschijnlijk moet deze iets korter) en laat de room volledig afkoelen. Verdeel dan de afgekoelde room over de afgekoelde bodems en doe het fruit erop. Een meegebakken room is echter wel veel lekkerder hoor! 😉

 

Bewaren

De aardbeienvlaaitjes zijn ongeveer een paar dagen houdbaar in de koelkast, maar zijn vers wel het allerlekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *