Wat heb je nodig:
Cake
200 gram bloem
1,5 tl bakpoeder
snuf zout
175 gram suiker
3 eieren
175 gram yoghurt (liefst volle)
100 gram roomboter, gesmolten
rasp van 1 sinaasappel
Glazuur
100 gram poedersuiker
2-3 el sinaasappelsap
evt rasp ter decoratie
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
ong 10 minuten + een uur oventijd
Bereidingswijze
Vet het cakeblik goed in. Verwarm de oven voor op 160 graden (boven onder warmte).
Klop de suiker en de eieren in een kom een paar minuten tot luchtig. Doe hier de sinaasappelrasp, yoghurt en gesmolten boter bij (laatste moet afgekoeld zijn!) en mix kort door.
Doe nu de bloem, bakpoeder en het zout erbij en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
Giet het cakemengsel in het cakeblik en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer een uur. De baktijd verschilt erg per oven, je kunt met een sateprikker testen of de cake gaar is: komt die er schoon en droog uit dan is de cake goed.
Laat afkoelen en stort op een plank oid.
Maak nu het glazuur. Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap (dit sap heb je misschien nog over van de rasp die je nodig had voor de cake). Probeer eerst 2 eetlepels, als het glazuur dan nog te hard is voeg je er nog een eetlepel sap bij. Giet uit over de cake en laat uitharden. Rasp eventueel nog wat sinaasappelrasp over de cake ter decoratie.
Bewaren: ongeveer 5 dagen in een afgesloten blik of trommel of gewikkeld in aluminiumfolie. Invriezen kan ook, dan blijft de cake een paar maanden goed.