Cake, Feestdagen, Makkelijk, Recepten

Citroencake

Deze citroencake ga je maken, omdat…

…je die van de starbucks heerlijk vindt,

…je nog een recept zoekt voor bij de paasbrunch

…je gewoon zin hebt in een frisse lentecake!

 

Ingredienten

Voor de cake

– 200 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– snuf zout
– 3 eieren
– 220 gram witte basterdsuiker
– 40 gram zachte roomboter
– sap van 2 citroenen + rasp van 1 citroen
– 130 ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

– 100 gram poedersuiker
– 2 el melk
– rasp van 1 citroen

 

Bereidingstijd

20 minuten + 50 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Hoe maak je de cake

Doe de boter en suiker in een kom en mix goed door. Doe nu de eieren erbij en mix een paar minuten. Doe de citroensap en rasp erbij en giet ook de olie er langzaam in scheutjes bij terwijl je mixt. Doe dan de bloem, bakpoeder en zout erbij en spatel er voorzichtig door. Vet een cakblik in en giet het mengsel erin.

Bak de cake in de oven ongeveer 50 minuten op 175 graden (of 150 graden hetelucht). Prik even met een satéprikker of er nog beslag aan blijft kleven, dan moet de cake nog even langer. Als de prikker er droog uitkomt, is die klaar!

Terwijl de cake afkoelt, kan je het glazuur maken. Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg de melk en citroenrasp toe. Meng het goed door elkaar. Is het glazuur te vast, doe er dan nog wat melk bij. Is het glazuur te vloeibaar, doe er dan nog wat poedersuiker bij.

Als de cake is afgekoeld, kun je hem storten op een plank. Giet het glazuur erover.

Bewaren

bewaren afgedekt in aluminiumfolie, ong 3 dagen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *