Chocolade, Koek, Recepten

Triple Choc cookies!

Chocola: ik kan eigenlijk niet zonder. Binnenkort (in de vastentijd) wil ik proberen een tijdje zonder chocolade door het leven te gaan; dat gaat me zeker zwaar vallen. Maar tot die tijd nog even lekker genieten. Soms heb je gewoon een extra flinke dosis nodig. Dan bieden deze enorm hemelse koeken uitkomst. Ze lijken erg veel op die heerlijke chocoladekoeken van de AH. Bijkomend voordeel, deze zijn een stuk goedkoper! Redenen genoeg dus om ze zelf eens te maken.

 

Wat heb je nodig voor 10 flinke koeken

110 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
vanille aroma
1 ei
125 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram cacaopoeder
5 gram maïzena
3 gram zout
65 gram witte chocolade
65 gram melkchocolade
50 gram pure chocolade

 

 

Bereidingstijd

ongeveer een half uur

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Hoe maak je het

  1. Laat de boter goed zacht worden. Mix met de suiker en vanille ongeveer 10 min tot een romig mengsel.

  2. Doe dan het ei erbij en laat het goed opnemen.

  3. Meng de bloem, cacao, maïzena en zout door elkaar.

  4. Mix het droge mengsel in twee delen door het natte tot het een mooi geheel lijkt.

  5. Spatel nu voorzichtig alle soorten grofgehakte chocolade erdoor, maar laat een beetje wit en melk achter voor se topping. Laat het deeg een uurtje in de koelkast goed opstijven (anders lopen de koeken straks heel erg uit).

  6. Maak vervolgens flinke hoopjes op de bakplaat (je kunt er ongeveer 10 uithalen voor grote koeken) en druk de overgehouden chocola er voorzichtig in. 

  7. Bak de koeken in 10-15 min. op 180 graden. Hoe lang ze moeten bakken ligt heel erg aan wat voor oven je hebt, hoe groot je koeken zijn, hoe je beslag is, etc. ik zelf heb een combimagnetron dus dat geeft sowieso iets andere resultaten denk ik. Ik heb mijn eerste lading 10 min gedaan, maar toen waren de koeken na een uur afkoelen nog steeds erg zacht. De tweede lading heb ik 15 min gedaan en toen waren ze beter, maar ze hadden ook niet langer gemoeten want roken licht aan de verbrande kant. Kijk en ruik dus zelf even goed. Wat wel erg belangrijk is: Het is normaal dat ze koeken heel erg zacht de oven uitkomen, ze moeten dan tijdens het afkoelen echt nog goed uitharden! Doe ze dus vooral niet nog een keer in de oven, want dan worden ze zo hard als steen! Geduld dus met afkoelen 😉

Suc6 ermee en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *