Chocolade, Dessert, Recepten

Stracciatella ijs

Ingredienten

1 recept basisroomijs

zakje vanillesuiker en scheutje vanille aroma, of: merg uit een vanillestokje

80-100 gram extra pure chocolade, in fijne stukjes gehakt

 

Bereidingstijd

15 uur ijskom in vriezer (indien je zo’n ijsmachine hebt) + 15 minuten custard maken + 1 nacht ‘rijpen’ in de koelkast + 30 minuten mixen (indien je een ijsmachine hebt) + 1 a 2 uur uitharden in de vriezer

–> conclusie: begin dus 3 dagen van tevoren

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Bereidingswijze

Maak de basis custard voor roomijs volgens dit recept. Voeg de vanille toe aan het room-melk mengsel als je deze gaat verwarmen. 

Voeg aan het eind van het mixen van het ijs, de stukjes chocolade toe en mix nog even een minuutje mee. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *