Ingrediënten
Voor de cakejes
170 ml yoghurt
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram kristalsuiker
Zakje vanillesuiker
Snuf zout
Rasp van 2 sinaasappels
Voor het glazuur
Sap van 1 sinaasappels
100 gram poedersuiker
Evt oranje kleurstof
Bereidingstijd
ongeveer 45-60 minuten
Moeilijkheidsgraad
makkelijk
Bereidingswijze
-
Doe de yoghurt, olie, eieren in een kom en meng even goed door met een garde.
-
Doe de meel, suikers, zout en rasp in een andere kom en meng door elkaar.
-
Doe nu de droge bij de natte ingrediënten en meng nog even goed door elkaar.
-
Vul nu een muffintray met cupcakepapiertjes en verdeel het beslag erover. Mocht je geen muffintray hebben of papiertjes kun je het beslag ook in een gewoon cakeblik gieten (wel even invetten van tevoren). Dan heb je alleen geen cupcakes meer, maar 1 grote cake.
-
Bak de cakejes 20 minuten in een oven op 175 graden boven onder warmte (of 150 graden hetelucht). Voor een grote cake wordt dat 50-60 minuten.
-
Laat de cakejes afkoelen.
-
Maak het glazuur: meng het sap van de sinaasappels met de poedersuiker en smeer over de cupcakes (of spuit met een klein spuitzakjes). Eventueel kan je aan het glazuur nog wat oranje of gele kleurstof toevoegen voor extra vrolijke cakejes!
Geniet van deze frisse cakejes!
[…] deze friese oranjekoek, in allerlei andere koeken en zoete gerechten (wat dacht je van sinaasappelcupcakes), maar ook in desserts of brood (bijvoorbeeld een […]