Cake, Klein gebak, Makkelijk, Recepten

Frisse sinaasappel yoghurt cupcakes

Ingrediënten

 

Voor de cakejes

170 ml yoghurt

100 ml zonnebloemolie

3 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

180 gram kristalsuiker

Zakje vanillesuiker

Snuf zout

Rasp van 2 sinaasappels

 

Voor het glazuur

Sap van 1 sinaasappels

100 gram poedersuiker

Evt oranje kleurstof

 

Bereidingstijd

ongeveer 45-60 minuten

Moeilijkheidsgraad

makkelijk

 

Bereidingswijze

  1. Doe de yoghurt, olie, eieren in een kom en meng even goed door met een garde.

  2. Doe de meel, suikers, zout en rasp in een andere kom en meng door elkaar.

  3. Doe nu de droge bij de natte ingrediënten en meng nog even goed door elkaar.

  4. Vul nu een muffintray met cupcakepapiertjes en verdeel het beslag erover. Mocht je geen muffintray hebben of papiertjes kun je het beslag ook in een gewoon cakeblik gieten (wel even invetten van tevoren). Dan heb je alleen geen cupcakes meer, maar 1 grote cake.

  5. Bak de cakejes 20 minuten in een oven op 175 graden boven onder warmte (of 150 graden hetelucht). Voor een grote cake wordt dat 50-60 minuten.

  6. Laat de cakejes afkoelen.

  7. Maak het glazuur: meng het sap van de sinaasappels met de poedersuiker en smeer over de cupcakes (of spuit met een klein spuitzakjes). Eventueel kan je aan het glazuur nog wat oranje of gele kleurstof toevoegen voor extra vrolijke cakejes!

Geniet van deze frisse cakejes!

1 thought on “Frisse sinaasappel yoghurt cupcakes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.