Chocolade, Koek, Makkelijk, Recepten

Chocolate Chip Cookies

Jaja, deze titel MOET met hoofdletters, want come on: Chocolate Chip Cookies! Op veler verzoek moest ik dit recept wel delen. Iedereen heeft namelijk wel eens zo’n (zwak) moment dat ‘ie zin heeft in deze heerlijke koekjes. En ze zijn zo makkelijk te maken: easy-peasy!

Dit recept is er een waaruit veel koekjesdeeg ontstaat en als je veel koekjesdeeg maakt, wat doe je dan? Juist ja, opeten, euh… invriezen bedoel ik. Zo heb je altijd binnen een handomdraai zelfgebakken koekjes in huis (bijvoorbeeld voor als er onverwacht bezoek komt). Maak gerust het dubbele van dit recept, dan weet je zeker dat je effe vooruit kan!

Smaken verschillen: de een houdt van koekjes die knapperig zijn en de ander houdt meer van koekjes die aan de buitenkant crunchy zijn maar aan de binnenkant nog een beetje chewy. Ik behoor tot die laatste categorie. Dit recept zal voor zulke koekjes zorgen, maar no worries als je tot de eerste groep behoort: ik zal ook nog een keer een recept voor knapperige choc chip koekjes delen.

Wat heb je nodig voor ongeveer 30 koekjes:

280 gram zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
100 gram kristalsuiker
200 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram boter
1 ei
Vanille aroma (of zakje vanillesuiker)
200 gram chocolade (reep of druppels, wit puur of melk)

Bereidingstijd

5-10 minuten + 15 minuten baktijd

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Hoe maak je het:

Doe alle ingrediënten (behalve de chocola) bij elkaar en mix het tot een geheel.
Hak de chocola in stukjes (indien je een reep hebt) en meng door het deeg.
Maak kleine balletjes van het deeg en druk een beetje plat.

Nu kun je drie dingen doen met deze stukjes deeg:
1. Opeten (erg lekker door vanilleijs bijvoorbeeld! denk aan ben & jerry)

2. Afbakken in de oven: 16 min op 160 graden (hetelucht 150 graden). Let op: ze lijken nog te zacht en niet gaar, maar laat ze echt even goed afkoelen (als je kunt wachten) dan worden ze iets harder.

3. Invriezen: je kunt het deeg goed invriezen. Doe de platgedrukte deegballetjes in
afgesloten zakjes in de vriezer. Zo kun je ze ingevroren zo in de oven schuiven als
je ze nodig hebt. Bak ze dan wel wat langer, namelijk 20-25 minuten (bij mij wel 25).
Kies je ervoor het deeg eerst te ontdooien, dan bak je ze ongeveer 18-20 minuten af.

Laat goed afkoelen, dan zijn ze het lekkerst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *