Best of both worlds: cheesecake-brownies! Als je nu denkt: ik kan echt niet kiezen, ik heb eigenlijk zin in brownies maar ook in cheesecake. Geloof me, dan moet je dit echt maken! En de toppings van het fruit geven het een fris zuurtje, heerlijke combinatie!
Ingrediënten
Brownie
170 gram roomboter
125 gram hele pure chocolade (minstens 70%)
2 eieren (op kamertemperatuur)
125 gram bruine basterdsuiker
125 gram kristalsuiker
vanille essence
125 gram bloem
25 gram cacaopoeder
snuf zout
Topping
200 roomkaas
30 suiker
1 ei
Frambozen
Blauwe bessen
Bereidingstijd
Ongeveer 30 minuten + 30 minuten oventijd
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
Smelt de boter en chocolade au bain marie (in een kom boven een pannetje met heet water). Laat even afkoelen
Klop de eieren met suikers en vanille ‘en ruban’, dat betekent zo lang totdat het licht en schuimig is en er als een lint van je garde af loopt. Dit kan wel 10 minuten duren. Meng het boterchocolademengsel er nu voorzichtig en kort met een spatel doorheen.
Zeef de bloem, cacaopoeder en zout en meng ook kort maar goed door het mengsel.
Giet het brownie mengsel in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier.
Maak nu de cheesecake-topping: meng de roomkaas, suiker en ei door elkaar. Giet het mengsel over het browniemengsel in de bakvorm.
Verdeel frambozen en blauwe bessen over het geheel.
Bak de cheesecake-brownie in een voorverwarmde oven van 175 graden zo’n 45 minuten.
Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt!
Bewaren
Niet dat deze bewaartip nodig is, want waarschijnlijk heb je hem binnen 1 dag al op, maar hierbij toch: je kunt de brownies bewaren in de koelkast voor een paar dagen of in de vriezer voor een paar weken.