Cake, Gelegenheden, Recepten

Babyshower cupcakes

Van deze cupcakes word je zo ontzettend vrolijk! Ik heb ze zelf gemaakt voor een babyshower, waarbij deze cupcakes onderdeel waren van een sweet table. Het geslacht was nog niet bekend bij de mensen, dus daarom besloot ik cupcakes te maken met roze en blauw! Het leuke aan deze topping is dat je met weinig ingewikkeld gedoe toch iets neer kunt zetten wat er gaaf uitziet. 

 

Ingrediënten (voor ongeveer 24 cupcakes)

Basisrecept cupcakes

200 gram hele zachte roomboter

200 gram poedersuiker

tl vanille essence

paar druppels roze kleurstof

paar druppels blauwe kleurstof

 

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Bereidingstijd

Ongeveer 10 minuten + 20 minuten oventijd + ongeveer 1 uur afkoeltijd + ongeveer 30 minuten decoreren

 

Bereidingswijze

Maak de cupcakes volgens dit basisrecept. 

Mix de boter met de poedersuiker en vanille ongeveer 10 minuten lang. Het zal witter worden van kleur. 

Verdeel de botercreme over 2 schaaltjes. In het ene schaaltje voeg je een paar druppels roze kleurstof toe totdat de gewenste kleur is behaald. In het andere schaaltje doe je dit met de blauwe kleurstof. 

Pak een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Doe nu voorzichtig aan 1 kant van de spuitzak de roze kleurstof zonder dat deze creme de andere kant raakt. Draai de spuitzak om en doe nu hetzelfde met de blauwe spuitzak. Het is vooral van belang dat de kleuren niet met elkaar mengen!

Spuit nu een paar toefjes als proef op een keukenpapiertje. In het begin zul je nog maar 1 kleur zien, maar op een gegeven moment zal de andere kleur ook verschijnen! 

Nu kun je de cupcakes gaan decoreren. Spuit toeven botercreme op de cupcakes door van buiten naar binnen te werken waarbij je eindigt in het midden. 

Eventueel kun je nu de cupcakes nog verder versieren door er bijvoorbeeld muisjes op te strooien en cupcaketopper erin te steken. 

 

1 thought on “Babyshower cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *