Deze cupcakes zijn makkelijk, gezellig, en een ideale basis voor heel veel leuke verschillende cupcakes. Zo kun je voor elke gelegenheid wel cupcakes maken. Wat dacht je van deze leuke cupcakes voor bijvoorbeeld een babyshower? Hier vind je het basisrecept voor cupcakes:
Ingrediënten (voor ong 24 cupcakes)
250 gram zachte roomboter
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
cupcake-vormpjes
evt een muffintray om de vormpjes in te doen
Bereidingstijd
Ongeveer 10 minuten + 20 minuten oventijd
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter met de suiker tot een egaal mengsel met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en mix door. Zeef nu de meel erboven en spatel er voorzichtig doorheen.
Doe de vormpjes in de tray en schep voorzichtig wat beslag met een ijslepel of gewone lepel(s) in de vormpjes.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn en een beetje omhoog gekomen. Laat goed afkoelen.
Bewaren
In een afgesloten trommel een paar dagen. Let op: als de cupcakes gedecoreerd zijn met bijvoorbeeld botercrème dienen ze bewaard te worden in de koelkast!
Variatietips:
Voeg voor vanillecupcakes een zakje vanillesuiker toe tijdens het toevoegen van de basterdsuiker.
Voeg voor chocoladecupcakes 3 eetlepels cacao toe tijdens het toevoegen van het zelfrijzend bakmeel.
[…] Basisrecept cupcakes […]