Ingrediënten
170 gram roomboter
125 gram hele pure chocolade (minstens 70%)
2 eieren (op kamertemperatuur)
125 gram bruine basterdsuiker
125 gram kristalsuiker
vanille essence
125 gram bloem
25 gram cacaopoeder
snuf zout
Vulling
60-80 gram walnoten (of andere noten die je lekker vindt)
bakje frambozen
50 gram witte chocolade
Bereidingstijd
ongeveer half uur + half uur in de oven
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Bereidingswijze
- Doe de noten in de oven op een bakplaat: ongeveer 10 minuten op 175 graden.
- Smelt de boter au bain marie (betekent in een kommetje boven een pan met een laagje kokend water). Voeg de chocolade toe in stukjes en laat ook meesmelten. Laat het geheel iets afkoelen.
- Klop de eieren met de suikers en de vanille in een kom ‘en ruban’: dat betekent zo krachtig kloppen dat er een gladde ‘witte’ schuimige masse ontstaat die in een lint van je garde af loopt. Dit kan ongeveer 5 minuten duren.
- Spatel nu voorzichtig het afgekoelde botermengsel erdoor en meng kort maar goed tot een geheel.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en zout erboven en spatel er ook voorzichtig doorheen tot een beslag.
- De noten: plet ze met een deegroller of pan oid zodat de smaken vrijkomen en snijd ze grof in kleinere stukken. Meng de noten door het beslag.
- Verdeel het beslag over een vierkante ingevette en met bakpapier beklede bakvorm.
- Verdeel de frambozen over het beslag en druk ze er lichtjes in.
- Bak de brownies in de oven op 170 graden gedurende 30 minuten.
- Laat afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en giet met een lepel in streepvormen over de brownies.
- Snijd de brownie in stukken.
- Bewaar in een afgesloten blik of in de vriezer.