Koek, Makkelijk, Recepten

Mini kokosmakronen

Hier een super simpel recept om ‘even gauw’ te maken als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt, maar wel lekkere koekjes in huis wilt.
Oja, eerst nog even wat informatie over kokosmakronen en kokoskransen om verwarring de wereld uit te helpen. Mensen halen deze twee vaak door elkaar. Je kunt ze beiden in de winkel vinden. Kokosmakronen zijn de wat simpelere ronde kokoskoeken, vaak gemaakt met suiker en geklopt eiwit. Kokoskransen zijn een luxere variant hierop, hebben de vorm van een krans met een gat in het midden. Deze worden meestal gemaakt met oa glucosestroop, melk, bloem, en ei en hebben een wat malsere structuur. Beiden liggen vaak op een stukje ‘eetpapier’ (ouwel).
Zo, nu we het verschil een beetje weten, gaan we aan de slag met de simpele variant: de kokosmakroon!

Wat heb je nodig voor 20 kokosmakroontjes:


100 gram geraspte kokos
100 gram kristalsuiker
1 eidooier
1 opgeklopt eiwit (hoeft niet superstijf)

30 gram gesmolten pure chocolade

Hoe maak je het:

Doe de droge ingrediƫnten, de kokos en suiker, bij elkaar in een kom en meng door elkaar. Doe de eidooier erbij en meng goed. Doe nu het opgeklopte eiwit er in delen bij en meng het door elkaar tot een geheel. Merk je nu dat het beslag te droog of te korrelig is, doe er dan nog een half eiwit bij.

Maak nu met twee theelepels kleine schepjes/bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Laat er een paar cm ruimte tussen zitten, want ondanks dat er geen bakmeel oid in zit zetten de koekjes toch een beetje uit.

Verwarm de oven op 180 graden en bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Terwijl de koekjes afkoelen, smelt je de chocolade.
Doe een beetje gesmolten chocolade op een lepeltje en giet het streepsgewijs over de koekjes. Nog even verder laten afkoelen/stollen en dan…

Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *