Chocolade, Dessert, Feestdagen, Recepten, Taart

Tiramisu ijsstam

Tiramisu kent iedereen wel. Maar het leek mij een keer leuk om er net even iets anders mee te doen. Daarom deze tiramisu ijsstam met natuurlijk een heerlijke laag chocoladeglazuur! Het is totaal niet moeilijk om te maken en je hebt een flinke ijsstam waarvan je een plakje af kunt snijden en vervolgens gewoon weer terug in de vriezer kunt doen, toetje voor weken!

 

Wat heb je nodig voor 1 ijsstam

250 gram mascarpone
250 ml slagroom
40 gram witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker

pakje lange vingers
kopje sterke (afgekoelde) koffie
halve theelepel amandelessence

reepje pure chocolade van 100 gram
100 ml slagroom

cakeblik

 

Bereidingstijd

Half uur + 8 uur vriezen

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

Zo maak je het:

De stam

  1. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker en vanillesuiker en meng de rest van de suiker met de mascarpone. Doe de twee mengsels voorzichtig bij elkaar.

  2. Doe de amandel essence ondertussen in de afgekoelde koffie en meng.

  3. Doe vershoudfolie in het cakeblik zodat je later makkelijk de ijsstam uit het cakeblik kunt halen.

Opbouw

  1. Doe eerst een laagje mascarpone mengsel in het cakeblik.

  2. Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie en leg in het cakeblik op het mascarpone mengsel.

  3. Doe nu weer een laag mascarponemengsel erop en dan weer een laag lange vingers, etc. Eindig met een laag mascarpone.Nu kan de stam in de vriezer. Laat minstens 8 uur goed bevriezen.

Glazuurlaag

  1. Maak de slagroom in een pannetje warm tot net niet aan de kook.

  2. Giet over kleine stukjes chocolade en wacht even met roeren. Roer dan na paar minuten rustig door tot glad mengsel.

  3. Haal de stam uit de vriezer en giet het glazuur over de stam, verspreid goed zodat je niet een dikke laag krijgt, want het stolt snel. Doe de stam weer in de vriezer.

Snijd de ijsstam aan met een mes gedoopt in heet water.

Genietze!

2 thoughts on “Tiramisu ijsstam

Laat een antwoord achter aan tante Joke Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *