Chocolade, Dessert, Moeilijk, Recepten, Taart

Oreo Cheesecake

Do I need to say more? 

Ingrediënten

Voor de bodem

2 pakken oreo koekjes

75 gram boter

Voor de cheesecake

400 gram roomkaas

250 gram mascarpone

400 ml slagroom

150 gram suiker

snufje zout

2 tl vanille essence

Voor de afwerking

100 gram pure chocolade

1 pak oreo covered (12 stuks)

Extra nodig

Springvorm diameter ong 23 cm

Inlegfolie of cellofaanfolie

Spuitzak

 

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld/moeilijk

Bereidingstijd

Ongeveer half uur + nacht rusten + half uur afwerking

 

Bereidingswijze

Maak de 2 pakken oreo koekjes open. Haal voorzichtig de koekjes van elkaar en schraap de witte creme er tussenuit. Houd dit apart. 

Maal ongeveer 3/4 van de koekjes in een keukenmachine of druk ze fijn tussen een doek. (de rest van de koekjes houd je apart)

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de koekkruimels toe. Meng door elkaar. 

Vet de ring in van een kleine springvorm (diameter van ongeveer 23 cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de inlegfolie op de rand van de springvorm en druk goed aan tot die er strak tegenaan zit. 

Doe de koekkruimels op de bodem en druk goed aan met een lepel. Laat even rusten in de koelkast. 

Maak ondertussen de cheesecake. Mix daarvoor eerst de slagroom met de suiker tot lobbig. 

Meng de roomkaas, mascarpone en de crème van de koekjes door elkaar in een aparte kom en roer even door tot het wat “losser” wordt. 

Doe nu een klein deel van de slagroom bij het roomkaasmengsel en meng goed door. Doe het roomkaasmengsel bij de slagroom en meng kort maar goed door. 

Meng nu de koekjes die je apart hebt gehouden door het cheesecakemengsel. Giet de cheesecake over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. 

Laat de cheesecake opstijven voor minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. 

 

Voor de afwerking:

Haal de rand van de springvorm voorzichtig van de taart af. Verwijder nu ook voorzichtig de inlegfolie. Het kan zijn dat de folie er toch een beetje aan blijft plakken en de taart er minder strak uitkomt dan verwacht. Ik heb dat zelf opgelost door met een spatel voorzichtig de randen glad te strijken, dit gaat vrij goed. 

Smelt de chocolade au bain marie. Giet in een spuitzak (zelf een cornetje maken van een stukje bakpapier kan ook) en knip een klein puntje van het uiteinde. Spuit de chocolade op de rand van de taart en wacht tijdens het rondgaan op enkele plekken iets langer zodat daar de chocolade naar beneden druipt. 

Eventueel kun je het midden ook nog decoreren met overgebleven chocolade. 

Decoreer met de covered oreo’s naar wens. 

 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *