Dessert, Klein gebak, Makkelijk, Recepten

Makkelijke mini-appeltaartjes

Hallo allemaal! Hier weer een makkelijk receptje en wel mini-appeltaartjes! Dit is echt easy-to-the-max: afgelopen week wilde ik als toetje heel graag appeltaart, maar ik bedacht dit pas tijdens het avondeten. Moet.appeltaart.nu.hebben. Dus direct na het eten even een plakje bladerdeeg uit de vriezer gehaald, een appeltje geschild en gesneden, en hup de oven in! 20 minuten later had ik al een heerlijk taartje!

 

Het enige dat je nodig hebt voor 2 van deze taartjes:

1 appel (goudreinet is het lekkerst, maar ik had alleen een elstar liggen en is ook prima)
snufje kaneel
1 plakje bladerdeeg
klein beetje kristalsuiker
2 vormpjes (ik gebruikte kleine kartelvormpjes met uitneembare bodem, maar muffintray/aardewerkschaaltjes/minispringvormpjes zijn ook goed)
klein beetje boter/olie/bakspray

 

Bereidingstijd

Klein half uurtje

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

 

Hoe maak je deze simpele maar heerlijke taartjes:

  1. Ontdooi het plak bladerdeeg. Vet de vormpjes in.

  2. Schil de appel en snijd in hele kleine stukjes. Meng een snufje kaneel door de appelstukjes.
    Verdeel de appelstukjes over de twee vormpjes.

  3. Snijd het deeg doormidden en snij van elke helft een derde af. Verdeel zo een grote plak en kleine plak over elke vorm. Zorg dat alle appel bedekt is zodat ze niet verbranden in de oven (doe alsof je ze als het ware ‘in bed stopt’).

  4. Smeer de taartjes in met een heel klein beetje water en strooi er een klein beetje suiker op.

  5. Bak de taartjes in de oven (225 boven-onder, 200 hetelucht) voor ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

 

 

 

 

 

Tip: serveer warm met een bolletje ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.