Bonbons, Chocolade, Moeilijk, Recepten

Candybars

Snoeperdesnoep!

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 bars

 

Voor de mueslibodem

50 g boter

50 g honing

80 g suiker

50 g noten

120 g havermout/havervlokken

1 tl kaneelpoeder

 

Voor de karamellaag

50 ml slagroom

70 g suiker

40 g boter

50 g melkchocolade

snuf zout

 

Voor de chocoladecreme

125 g banketbakkersroom (dit kun je ook zelf maken, maar omdat dit recept al niet heel makkelijk is leek het mij handiger om het kant en klaar te kopen)

40 g pure chocolade

120 g boter

30 g poedersuiker

 

Voor de toplaag

50 g pure chocolade

200 g melk chocolade

 

 

 

Bereidingstijd

1 a 2 uur

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

 

Zo maak je deze overheeerlijke repen:

 

De bodem

  1. Verwarm de boter, honing en suiker in een pannetje en breng even aan de kook.

  2. Meng de noten en havermout en kaneel erdoor en roer even goed door.

  3. Doe het mengsel in een platte bakvorm (vierkante) of ovenschaal en druk goed aan. Laat even optijven in de koelkast.

 

De karamel

We gaan nu karamelsaus maken die een beetje fudgeachtig is. Het is handig als je hiervoor even dit artikel over karamel leest.

  1. Breng de slagroom aan de kook.

  2. Verwarm nu de suiker in een ander pannetje langzaam tot 175 graden. Je kunt dit ook met het blote oog zien, het wordt langzaam bruin! Ga trouwens niet roeren met een lepel oid, maar blijf de pan bewegen. Daarom is het handig om een steelpannetje te gebruiken.

  3. Giet nu voorzichtig de slagroom van 100 graden erbij en wacht tot het ergste bubbelen weg is. Roer heel voorzichtig door en verwarm nog iets als het niet goed wil mengen.

  4. Haal nu de pan van het vuur en roer voorzichtig de zachte boter en stukjes chocolade erdoor. Dit smelt vanzelf door de warme saus. En als laatste een snufje zout erbij.

  5. Doe de saus over de mueslibodem en laat weer opstijven in de koelkast.

 

Chocoladecreme

  1. Maak de banketbakkersroom zoals op de verpakking staat aangegeven.

  2. Mix de boter met poedersuiker minstens 5-10 minuten, daar wordt ie echt lekkerder van!

  3. Doe nu de banketbakkersroom erbij en meng nog even goed door.

  4. Smelt de chocolade, laat iets afkoelen, en giet langzaam bij de botercreme terwijl je mixt.

  5. Spuit de creme nu over de afgekoelde bodems en laat nu hard worden in de vriezer.

 

Afwerking

  1. Smelt de melkchocolade.

  2. Haal de repen uit de vriezer en doop ze 1 voor 1 voorzichtig met een vork in de chocolade.

  3. Laat ze op een plaat even uitharden.

  4. Smelt nu de pure chocolade.

  5. Maak met een klein spuitzakje of cornetje (dat is een puntzakje gemaakt van bakpapier) of anders gewoon een lepeltje of vork dunne lijntjes van pure chocolade over de snoeprepen.

 

En voila! Superdeluxe candybars! Het is even wat werk, maar dan heb je ook echt wat! Alleen niet echt ‘goede-voornemens-proef’ 😉

Bron: Het recept is grotendeels gebaseerd op de candybars van Rudolph van Veen (Rudolphs bakboek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *