Naar aanleiding van het artikel van vorige week dat ging over kokosvet maken uit een kokosnoot, hier het beloofde vervolg! Met het verkregen kokosvet gaan we bounty’s maken en hier lees je hoe:
Wat heb je nodig
200 geraspte kokos (gekocht)
3 eetlepels honing
4 el kokosvet (verkregen uit een kokosnoot of anders gekocht)
200 gram pure chocola
Bereidingstijd
Klein half uurtje
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk tot gemiddeld
Hoe maak je deze bounty’s
-
Doe de honing en kokosvet bij elkaar en meng goed.
-
Doe nu de geraspte kokos erbij en meng weer goed door elkaar.
-
Maak nu met je handen langwerpige ‘bars’.
-
Laat de kokosvormen even uitharden in de vriezer.
-
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
-
Haal de kokosvormen uit de vriezer en dip ze een voor een in de gesmolten chocolade.
-
Laat de bounty’s uitharden op een bord met bakpapier.
-
Eventueel kan je met de overgebleven chocolade strepen maken op de bounty’s.
-
Laat de bounty’s verder uitharden in de koelkast.
-
Haal ongeveer 10 minuten voor nuttigen uit de koelkast.
Bewaren
In de koelkast. Ongeveer een kwartier voor nuttigen uit de koelkast halen.
halli lianne. lekker recept. maar voor leken zoals ik. wat is au bain marie?. zie graag je antwoord tegemoet. met vriendelijke groet, ellen
Hoi Ellen,
Au bain marie betekent ‘in een bad met water’. Hierbij leg je een schaal met een ingredient of mengsel in of boven een andere kom of pan met water. Dit kan koud water zijn (om een ingredient of mengsel kouder te maken), maar meestal warm water. In dit geval wil je chocola smelten dus doe je het in een schaaltje boven een pannetje met heet water. Op deze manier smelt de chocola ‘veilig’: als je de chocola namelijk zo direct in de pan zou doen brandt het aan.
Groetjes, Lianne