Het was al zo ontzettend lang geleden dat ik boterkoek heb gegeten, dat ik het hoog nodig tijd vond om dit weer eens te gaan maken.
Vroeger maakte m’n moeder wel eens boterkoek voor in het weekend en dat vond ik echt om te smullen! Volgens mij mbv een pakje gemaakt, maar soms is dit zo fijn en lekker!
Daarom hier een recept voor heerlijke boterkoek, alleen dan zonder pakje en met maar een paar simpele ingrediƫnten!
Wat heb je nodig
200 gram roomboter
200 gram suiker
snufje zout
1 ei
250 gram bloem
platte bakvorm/springvorm
mixer
Bereidingstijd
Drie kwartier
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Hoe maak je het
Mix de boter met suiker romig.
Klop het ei los met een vork en doe hiervan bijna alles bij het boter-suikermengsel. Laat een klein beetje achter voor het einde.
Mix het ei door het boter-suikermengsel.
Doe nu de bloem erbij en meng alles goed door elkaar tot 1 geheel. Vet de vorm in en verwarm de oven voor op 180 graden (of 170 voor een combimagnetron of heteluchtfunctie). Doe het mengsel in de bakvorm en maak het mooi glad en plat met een natte lepel. Doe nu het laatste restje ei wat je over had erop en verdeel. Maak de kenmerkende ‘boterkoek-strepen’ met een vork en zet de vorm in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Tip: Laat de koek goed afkoelen voordat je hem eet.
Genietze!