Sinterklaas is weer in het land en pakjesavond staat voor de deur
Maak daarom deze avonden gezellig en geef ze wat kleur
Een kop warme chocomelk of thee met speculaas
Is alles wat je wilt, met buiten al dat geraas
Nou je ziet het al, ik kan me maar beter houden bij bakken ipv dichten haha!
Hier wel een superlekker en makkelijk speculaasrecept:
Ingrediënten
500 gram zelfrijzend bakmeel
275 gram donkerbruine basterdsuiker
1/2 tl zout
7 tl speculaaskruiden
250 gram roomboter
60 ml melk
1 eitje voor het bestrijken
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
Ongeveer 10 minuten + nacht rusten + uur oventijd
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten behalve het ei in een kom en mix of meng met de hand tot een deegbal.
Verpak het deeg in folie en laat een nacht rusten in de koelkast zodat alle smaken van de speculaas goed in het deeg kunnen trekken.
Haal het deeg ongeveer een uur voordat je wilt afbakken uit de koelkast, anders is die te hard om uit te rollen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer een halve cm dik (als je wat zachtere speculaasbrokken wilt, houdt dan een dikte van ongeveer 1 cm aan). Leg de grote plak op een bakplaat.
Bak de ‘speculaasplak’ in de oven voor ongeveer 50-60 minuten.
Laat goed afkoelen en breek de plak in brokstukken.
De speculaasbrokken kun je het beste bewaren in een afgesloten blik.