Feestdagen, Koek, Makkelijk, Recepten, Speculaas

Speculaasbrokken

Sinterklaas is weer in het land en pakjesavond staat voor de deur

Maak daarom deze avonden gezellig en geef ze wat kleur

Een kop warme chocomelk of thee met speculaas

Is alles wat je wilt, met buiten al dat geraas

 

Nou je ziet het al, ik kan me maar beter houden bij bakken ipv dichten haha!

Hier wel een superlekker en makkelijk speculaasrecept:

 

Ingrediënten

500 gram zelfrijzend bakmeel

275 gram donkerbruine basterdsuiker

1/2 tl zout

7 tl speculaaskruiden

250 gram roomboter

60 ml melk

1 eitje voor het bestrijken

 

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Bereidingstijd

Ongeveer 10 minuten + nacht rusten + uur oventijd

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve het ei in een kom en mix of meng met de hand tot een deegbal. 

Verpak het deeg in folie en laat een nacht rusten in de koelkast zodat alle smaken van de speculaas goed in het deeg kunnen trekken. 

Haal het deeg ongeveer een uur voordat je wilt afbakken uit de koelkast, anders is die te hard om uit te rollen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer een halve cm dik (als je wat zachtere speculaasbrokken wilt, houdt dan een dikte van ongeveer 1 cm aan). Leg de grote plak op een bakplaat. 

Bak de ‘speculaasplak’ in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. 

Laat goed afkoelen en breek de plak in brokstukken. 

De speculaasbrokken kun je het beste bewaren in een afgesloten blik. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *