Ingrediënten
500 gram havermout
100 gram kokos
150-200 gram noten (liefst amandelen)
50-100 gram gedroogde appels
2 tl speculaaskruiden
2 el zonnebloemolie
6-8 el honing
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
Ongeveer 5 a 10 minuten + 30 min oventijd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de noten fijn, maar niet te fijn.
Doe alle droge ingredienten (dus de havermout, kokos, noten, appel, kruiden) in een ovenschaal of op een grote bakplaat en meng door elkaar.
Doe de olie en honing erbij en meng met een vork goed door elkaar.
Bak de granola voor 30 minuten in de oven. Roer na elke 10 minuten even kort door.
Laat goed afkoelen.
In een afgesloten pot is de granola een paar weken houdbaar. Voor een 1 persoonsontbijt kun je er wel 1,5 tot 2 weken mee doen!