Brood, Recepten

Kaneelbroodjes – cinnamonrolls

Lekker voor de weekend-brunch!

 

Ingrediënten

Deeg

125 ml warme melk

7 gram gedroogde gist

40 gr boter

30 gr suiker

1 zakje vanille suiker

1 ei

320 gr volkorenmeel (of gewone bloem)

Snufje zout

Vulling

40 gr zachte boter

100 gr bastersuiker donkerbruin

2 theel kaneelpoeder

 

Bereidingstijd

2,5 a 3 uur

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

 

 

Bereiding

  1. Doe de warme melk en gist bij elkaar en roer even door.

  2. Smelt de boter in een pannetje en laat even afkoelen. Voeg de suikers en ei erbij en mix tot een romige massa.

  3. Doe nu het melk-gist mengsel erbij en mix nog even kort door.

  4. Als laatste het meel erbij en doorkneden tot een soepel deeg. Dit kan met je handen of een mixer met deeghaken. Hou ongeveer 10 minuten aan voor dit kneden, want dan wordt het deeg soepel en de broodjes lekker zacht.

  5. Laat het deeg onder een vochtige theedoek in een kom voor ongeveer 45-60 minuten rijzen.

  1. Maak na deze 1e rijzing een rechthoek van de deegbal van ongeveer 20 bij 30 cm.

  2. Bestrijk het geheel met de ingredienten onder ‘vulling’: eerst met zachte boter, dan de bruine suiker en kaneel.

  3. Rol het deeg nu op vanaf de lange kant.

  4. Snijd de deegrol in stukken en leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm; wat je maar hebt. Hou een paar cm afstand van elkaar.

  5. Doe hier weer een vochtige theekdoek overheen en laat voor de 2e keer rijzen, maar nu voor ongeveer 30 minuten.

  1. Bak de kaneelbroodjes in de oven gedurende 20 minuten op 200 graden boven onderwarmte (of 170 graden hetelucht).

 

Tip: Eet ze als ze net uit de oven zijn, nog lekker warm!

 

Bewaren

afgedekt in een (brood)trommel of aluminiumfolie, een paar dagen. Eventueel kun je ze nog even opwarmen in de oven.

 

(Geinspireerd op het recept van leukerecepten.nl)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *